Heste- og hovslagerfaget passer for deg som

  • ønsker mer kunnskap om hest
  • vil ha kunnskap på et sikrere hestehold
  • vil bli en bedre rytter og kusk
  • vil lære med om hobbyen din
  • ønsker å gå ut som lærling i hestefaget

Heste- og hovslagerfaget omfatter stalldrift, hesteaktiviteter og hestehold.

Stalldrift
Programfaget omfatter grunnleggende arbeidsprosesser og yrkesøvelse innen daglig drift av stall. Økonomistyring, kvalitetssikring og utvikling og etablering av hest som næring inngår i programfaget. Videre handler programfaget om utstyr, redskaper, verktøy og materialer og grunnleggende teknikk og håndverk. Programfaget dreier seg også om sammenhengen mellom yrkesutøvelse, arbeidsmiljø, naturvern, friluftsinteresser og økonomi. Videre handler programfaget om krav og normer i arbeidslivet, gjeldende regelverk og sikkerhets- og miljøtiltak knyttet til aktiviteter og arbeidsoppgaver.

Aktiviteter med hest
Programfaget omfatter aktiviteter knyttet til omgang med og bruk av ulike typer hester innen tradisjonelle og nye bruksområder. Det handler om stell, håndtering, kjøring, ridning og andre aktiviteter. I dette inngår valg, bruk, tilpasning og vedlikehold av utstyr.
Bilder

Hest og hestehold
Programfaget omfatter hestens biologi og atferd, forebyggende helsearbeid og sykdomslære. I dette inngår hestens bein og hover. Videre dreier programfaget seg om hestens eksteriør og bevegelse, og om trening, fôring og avlsarbeid. Programfaget omhandler også profesjonelt hestehold og gjeldende regelverk.

Fasiliteter
På Mære har vi en stall med 13 hestebokser. Vi har store oppgruset paddocker med innlagt isolerte vannkar. Stallen er romslig og har alle fasiliteter som vaskespilt og oppvarmet salrom. Vi har en stor ridehall med innvendig mål 33 x 70 meter. Vi har også en utebane som står klar våren 2018. Denne får mål på 40 x 80 meter. Stallen på Mære drives av elever som går turnus.

Oppstalling
Mære har ca 6 skolehester i stallen. De øvrige hesteboksene leies ut til privathester. Elever på vg1 og vg2 blir prioritert. En stallplass koster 2500 kr pr mnd.

Spørsmål om hesteundervisningen eller stallplass? Ta kontakt med stallmester:

Marit Lunnan
mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
mob. 901 04 391
Se også egen facebookside: Mære hest